AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’in ‘AYM’ açıklamalarına tepki: CHP’de Yassıada zihniyeti değişmiyor

Gezi davasında aldığı 18 yıl hapis cezası onanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bireysel başvurusu Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay arasında gerilime neden olmuştu. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı veren üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Özel’in akla ziyan açıklama: Erdoğan liderliğinde bir kalkışma var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, söz konusu karardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutup anayasal düzenin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını söyledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak,

“Sen anayasanın hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Halk sana bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Erdoğan liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.”

ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel’in sözlerine, X hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP’de Yassıada zihniyeti değişmiyor

“CHP’de ne değişirse değişsin Yassıada zihniyeti değişmiyor.”

diyen Çelik,

“CHP’de yeni seçilen genel başkanın ilk işi Cumhurbaşkanımızın meşruiyetine saldırmak olmuş. Cumhurbaşkanımız tam bir demokratik meşruiyetle ve millet iradesiyle görevinin başındadır”

dedi.
Çelik sözlerinin devamında,

“CHP ise hala demokrasiyle kavga etmeyi sürdürmektedir. CHP’de koltukta kim oturursa otursun, mutfakta Yassıada zihniyeti var”

ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir