Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Uzmanlar Kanola Yağını En Sağlıklı Yağ Olarak Gösteriyor

Günlük hayatta sofralarımızdan eksik etmediğimiz ayçiçek yağı, tereyağı ve zeytinyağı, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezleri olarak biliniyordu. Ancak son araştırmalara göre, artık en sağlıklı yağ kanola yağı olarak öne çıkıyor.

Kanola yağı, düşük doymuş yağ oranı ve yüksek Omega-3 içeriği ile kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösteriyor. Ayrıca içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.

Her Yemekte Rahatlıkla Kullanılabilir

Uzmanlar, kanola yağının dengeli yağ asidi profili ile özellikle kolesterol dengelemesine yardımcı olduğunu vurguluyor. Yapılan çalışmalar, düzenli kanola yağı tüketiminin kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğünü ve iyi kolesterolü (HDL) artırdığını gösteriyor.

Yüksek ısıya dayanıklı yapısı sayesinde kanola yağı, kızartmalarda ve fırın yemeklerinde tercih edilen bir yağ türüdür. Nötr tadı sayesinde salatalarda ve soğuk yemeklerde lezzeti bozmadan sağlıklı bir seçenek sunar.

Beslenme uzmanları, kanola yağı seçerken organik ve GDO’suz üretim sertifikalı ürünleri tercih etmenin önemine dikkat çekiyor. Böylece maksimum sağlık faydasını elde etmek ve doğal beslenme standartlarına uymak mümkün oluyor.

Related Posts

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.

Göbeğiniz varsa hızlı yaşlanırsınız

Prof. Dr. Erk, göbek bölgesindeki yağlanmanın kalçadakinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Bu bölgede biriken yağların iç organları sardığını dolayısıyla hem hasta ettiğini hem de yaşlanma hızını artırdığını belirtti.

Çölyak, ince bağırsağa hasar veriyor! Ciddiye alınması gereken 6 önemli belirti

Çölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığı. Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.