Bu da oldu: TCL üç defa katlanabilir telefonunu tanıttı

TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology), 2024’teki Society for Information Display (SID) fuarında dünyanın ilk işlevsel üç katlanabilir telefonunu tanıttı. Bu gelişme, şirketin 2019’da benzer bir tasarımın çalışmayan bir prototipini göstermesinden beş yıl sonra gerçekleşti.

Telefon, açıldığında 7,85 inçlik bir ekrana sahip olan “Free-type” üç katlanabilir bir ekran kullanıyor. Tamamen açıldığında tipik bir tablet ekran oranına sahip olan panel, hem “G” hem de “Z” şeklinde katlanabilen benzersiz bir mekanizmaya sahip.

Önceki üç katlanabilir telefon modelleri, aşırı kalınlık sorunuyla karşılaşmıştı. TCL, bu sorunu ele alarak modelini yalnızca 427 mikron kalınlığında üretti. Telefon ayrıca, ekran altına yerleştirilmiş sensörlerle 3D yüz tanıma sağlayan ve mobil ödemeler ile cihaz kilidini açmayı mümkün kılan Sensor Under Panel (SUP) tasarımına sahip.

Bu da oldu: TCL üç defa katlanabilir telefonunu tanıttı

Hem normal ekran alanı hem de SUP bölgesi, 420PPI’lik tutarlı bir piksel yoğunluğunu koruyarak eşit bir görsel deneyim sunuyor. Panel, 1Hz ile 120Hz arasında değişken yenileme hızı sağlayan LTPO teknolojisi gibi modern özelliklere de sahip ve düşük enerji tüketimi sağlıyor. TCL, ekranın dayanıklılığına da odaklanmış durumda ve ekranın uzun ömürlü olduğunu iddia ediyor.

TCL’nin bu üç katlanabilir telefonu ticari olarak piyasaya sürme planları henüz net değil. Huawei gibi devlerin de benzer cihazlar üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Huawei‘nin bu yıl içinde 10 inçlik bir ekranla bir üç katlanabilir telefon piyasaya süreceği konuşuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir