Çakma Ahmet Kaya’ya dava açıyor

Rahmetli eşi Ahmet Kaya’nın ses rengi ve tonlamasıyla protez şarkılar seslendiren İsmail Yılmaz isimli şarkıcıya Gülten Kaya dava açmak için avukatlarına talimat verdi.

Sabah’ın haberine göre, İsmail Yılmaz’ın yaptığı açıklamaların sosyal medyada eşinin görselleri üzerine yerleştirilip paylaşılması ve ‘Ahmet Kaya söyledi’ algısı oluşmasından ötürü rahatsızlık duyan Gülten Kaya, bu durumdan sürekli huzursuzluk yaşadıklarını belirtti.

Sanatçı Ahmet Kaya’nın Fransa’nın başkenti Paris’te vefat etmesinin üstünden 23 sene geçti. Altı yaşında babasının hediye ettiği bağlama ile müziğe tutunan Kaya, yaşamı boyunca bir daha hiç bu tutkusundan vazgeçmedi.

Kaya, kendine has sesi, müzik tarzı ve şarkı sözlerindeki derinlikle özgün bir dinleyici kitlesine ulaştı. Kaya, yaşamı boyunca 22 albüme imza attı.

11 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreninde en iyi sanatçı ödülünü alırken ‘Karwan’ isimli bir Kürtçe şarkı yapacağını duyurmuştu.

Konuşması sonrasında saldırıya uğrayan Kaya, eşi Gülten Kaya ile birlikte zorlukla salonu terk edebilmişti. Olay sonrası Fransa’ya yerleşen Kaya, ‘Hoşçakal Gözüm’ isimli albümünün kayıtlarını yaparken, 16 Kasım 2000’de Paris’te kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Kaya, yaşamını yitirdikten sonra yüzlerce ödüle layık görüldü. Usta müzisyen hâlâ milyonlarca dinleyici kitlesine sahip sanatçılar arasında gösteriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir