Hulusi Akar’dan Filistin mesajı: Batsın bu dünya

ANKARA – Türkiye Büyük Millet Meclisi, “Yaşam ile Ölüm Arasında Filistin” isimli bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide fotoğrafların yanı sıra milletvekillerinin Filistin’e dair duygularını yazabilecekleri bir de pano oluşturuldu. Panoda AK Partili isimlerin dikkat çeken mesajları yer aldı. Panoya Arapça mesajlar da yazıldı.

KURTULMUŞ: LANETLİYORUZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 75. yıl dönümünde, beyannamenin tüm maddelerini ayaklar altına alan, Gazze’deki insanlık dışı etnik temizliğin artık katliam boyutlarını aşarak soykırım haline gelmiş olmasını lanetliyoruz” mesajını kaleme aldı.

‘BATSIN BU DÜNYA’

Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’sa “Kana doymayanlar. 10>153? Batsın bu dünya” mesajını yazdı. İsrail’e destek veren 10 ülke olduğu mesajını veren Akar, bu 10 ülkenin diğer 153 ülkeden büyük olup olmadığını sordu. Akar, mesajını sosyal medyadan da paylaştı.

‘FİLİSTİN İNSANLIK VİCDANININ AYNASI’

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık “Filistin insanlık vicdanının aynasıdır” mesajını paylaşırken AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu da “Korkak dünya bilmelidir ki zalimlerin sesini, katledilen çocukların tertemiz sesleri bastıracaktır. Çünkü bazı ölüler yaşayanlardan daha yüksek sesle konuşur” ifadelerini kaleme aldı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu panoya şu mesajı yazdı: “İsrail, sözde medeni dünyanın gözü önünde soykırım yapmakta, insanlık suçu işlemektedir. Allah’ın izniyle Gazze’deki zulüm bitecek, zalimler hak ettikleri cezayı alacaktır. Özgür Filistin için millet olarak dua ediyoruz”.

ONE MINUTE – DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK

Urfa Milletvekili İbrahim Eyüpoğlu da, “Uluslararası sözleşmelerce (sözde) koruma altına alınan insan haklarının ihlal edildiği ve BM ateşkes çağrısının görmezden gelindiği bir dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın dünyaya haykırdığı ‘one minute’ çağrısını yineleyerek dünyanın 5’ten büyük olduğunu hatırlatarak şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Diğer mesajlar şöyle sıralandı:

Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat:

“Ey İsrail
Acı veren eciş bücüş yalanlarınızla
Tarihte bizi karalayabilirsiniz.
Her pisliğe tıkabilirsiniz de…
Lakin toz gibi yükseliriz biz hala
Arsızlığımız keyfinizi kaçırır mı?
Niye kasvet çöktü üzerinize?
Hakikatin er ya da geç tezahür edeceğini biliyor musunuz?” mesajını yazdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir:

“Zalim ile mazlumların, merhametle zulmün savaşıdır bu. Masum ve mazlum Filistin halkının yanındayız. Filistin soykırıma uğrarken susamayız, susmayacağız.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Şengül Karslı:

“Gazze insanlığa aç, ekmeğe muhtaç.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler:

“Gazze’de bir yerde bir çocuk cennetin gözlerinin içine bakarken kendi bedeninebile veda etmeden giden babasını beklerken uçurtmayı görür… Senin yaptığın uçurtmayı ve bir an için meleğn ona sevgiyi geri getirmek için orada olduğunu düşünür. Eğer ölmem gerekiyorsa umut olsun, bir masal olsun.”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı:

“Bütün dünya sussa biz susmayacağız. Dün, bugün, yarın, Filistin’in Gazze’nin yanında olduk olmaya devam edeceğiz. İnsanlık kazanacak.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı:

“Enkazını göreyim, sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim”

‘2027’DE FİLİSTİN’E GİTMEYE HAZIR OLUN’

Panoda, imzasız 2027’de Filistin’e gitmeye hazır olun” yazılı mesajlar ve Arapça mesajlar da yer aldı.

“Soykırıma sessiz kalma,
Haydi Filitin’e.”

‘FİLİSTİN TÜRK TOPRAĞIDIR’

“Filistin Türk toprağıdır.
BKZ: Harzemşah”

“Filistin’e gitmeye hazır olun 2027’de.”

Necmettin Erbakan’ın şu sözü de panoya yazıldı:

“Bir gün gelecek İsrail’e öyle bir tokat atacağız ki hayatı gözünün önünden Gazze Şeridi gibi geçecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir