Özlem Tekin’den 2 yıldır haber alınamıyor


Rock müziğin unutulmaz isimlerinden Özlem Tekin, 2016 yılında müziği bırakıp Bodrum’da çiftlik kurmuştu. Köy hayatını tercih eden Tekin, daha sonra Bodrum’daki evini terk etti ve 2 yıldır kendisinden haber alınamıyor. Sosyal medya hesapların kullanmayan Özlem Tekin’iin son olarak Londra’da olduğu iddia edildi. Bir hayranı Tekin’i Londra’da gördüğünü iddia etti.

ÖZLEM TEKİN KİMDİR

18 Kasım 1971’de California’da doğan Özlem Tekin, babası Prof. Dr. Talat Tekin’in Berkeley Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olması nedeniyle çocukluğunun bir kısmını Amerika’da geçirdi. İlkokula başlamadan önce Türkiye’ye dönen Tekin, Ankara’da Fransızca eğitimi veren Tevfik Fikret Lisesi’nde ilkokul eğitimini tamamladı. Müziğe olan ilgisi çocuk yaşlarda gelişti ve bir süre piyano dersleri aldı. Bu yeteneğini daha fazla geliştirmek isteyen Tekin, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Klarnet bölümünü kazandı.

MÜZİK KARİYERİNİN BAŞLANGICI

Müzik eğitimi devam ederken Ankara’da sahne çalışmaları yapmaya başlayan Özlem Tekin, yaz dönemlerinde Bodrum gibi popüler tatil beldelerinde İngilizce pop, rock, metal, punk ve caz türlerinde performanslar sergiledi. İstanbul’a taşınarak Lokomotif grubuyla kısa bir süre çalıştıktan sonra Volvox grubuna katıldı ve Şebnem Ferah ile birlikte Türkiye’de benzersiz sahne çalışmaları gerçekleştirdi. Akustik gitara olan merakı sayesinde bu enstrümanı çalmayı öğrenerek besteler yapmaya başladı.

SOLO KARİYER VE ALBÜMLER

1996 yılında ilk solo albümü “Kime Ne” ile büyük yankı uyandıran Tekin, albümün ilk hit şarkısı “Aşk Herşeyi Affeder mi?” ile müzik listelerinde üst sıralara yükseldi. Bu şarkı, tartışma programlarına da konu oldu. Ardından “Duvaksız Gelin” şarkısıyla Türkiye’de zorla evlendirilmelere karşı dikkat çekti. “Yar Bana Varmadı” ve “Herkes Şanslı Doğmuyor” şarkıları da büyük beğeni topladı.

İki yıl süren çalışmaların ardından 1998 yılında “Öz” albümünü piyasaya sürdü. “Bahar” şarkısıyla büyük çıkış yapan Tekin, 1999 yılında “Laubali” albümünü çıkardı. “Laubali” albümünden sonra uzun bir ara vererek “Tek Başıma” albümünü yayınladı ve bu albümde tüm şarkıları tek başına bir haftada yaptığını belirtti. 2005 yılında arkadaşlarıyla birlikte “Ozz” adı altında 109876543210 albümünü çıkardı.

Özlem Tekin’in müzik kariyerinde önemli yer tutan albümleri şunlardır:

1996 – Kime Ne

1998 – Öz

1999 – Laubali

2002 – Tek Başıma

2005 – 109876543210

2010 – Bana Bi’ Şey Olmaz

Sinema, Televizyon ve Tiyatro Kariyeri

Müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve televizyon projelerinde de yer alan Tekin, şu yapımlarda rol almıştır:

2002 – Karaoğlan (dizi)

2002 – O Şimdi Asker (film)

2004 – Sil Baştan (dizi)

2004 – Neredesin Firuze (film)

2006 – Hokkabaz (film)

2006 – Maçolar (dizi)

2007 – Fesuphanallah (dizi)

2011 – Mavi Pansiyon (film)

2011 – Bizim Yenge (dizi)

2012 – Acayip Hikayeler (dizi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir