Sadece o ilde 2 milyon TL’nin altına ev satılıyor

Türkiye’de Yüksek Enflasyon, Gayrimenkul Sektörünü Etkiliyor

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyon, gayrimenkul sektöründe büyük bir yükselişe neden oluyor. Özellikle büyükşehirlerdeki konut fiyatları kontrolsüz bir şekilde artmaya devam ediyor.

En Pahalı Konutlar İstanbul, Muğla ve Aydın’da

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de konut fiyatlarının en yüksek olduğu ilk 5 il şu şekilde sıralanıyor:

  • Muğla – 8.811.790 TL (Amortisman süresi: 20 yıl)
  • Aydın – 5.707.260 TL (18 yıl)
  • İstanbul – 5.462.082 TL (15 yıl)
  • İzmir – 5.147.250 TL (14 yıl)
  • Çanakkale – 4.990.440 TL (15 yıl)

Amortisman süresi, bir yatırımın kira geliri ile ne kadar sürede geri kazanılabileceğini gösterir. Muğla’da konutların amortisman süresi 20 yıla kadar çıkarken, bu durum bölgedeki fiyat/kira dengesini de yansıtıyor.

En Ucuz Konut Kilis’te

Türkiye’nin en düşük fiyatlı konutlarına Kilis şehrinde rastlanıyor. Ortalama konut fiyatı 1.964.250 TL seviyesinde. Kilis’te konut fiyatları son bir yılda %17,37 oranında artmış ve amortisman süresi 13 yıl olarak belirlenmiş.

En Uygun Fiyatlı Diğer İller

Kilis’in yanı sıra, konut fiyatlarının görece uygun olduğu diğer iller ve ortalama fiyatlar şöyle:

  1. Kars – 2.068.848 TL (11 yıl)
  2. Kırıkkale – 2.258.034 TL (11 yıl)
  3. Hakkari – 2.266.588 TL (12 yıl)
  4. Bitlis – 2.373.856 TL (13 yıl)

Bu iller, yatırımcılar için daha kısa amortisman süreleri sunarak avantaj sağlıyor.

Konut Piyasasında Yatırım Geri Dönüş Süresi Önemli Hale Geldi

Artan fiyatlar sonrası kira gelirine dayalı yatırım geri dönüş süresi gayrimenkul yatırımlarında büyük önem taşıyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde amortisman süresi 15 yıl iken, Kars ve Kırıkkale gibi illerde bu süre sadece 11 yıla kadar düşebiliyor.

Related Posts

Ekonomik zorluklar nedeniyle düşük maliyetli hava yolu şirketi faaliyetlerini durduruyor

Avustralya merkezli Qantas Havayolları’nın iştiraklerinden biri olan Singapur merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi Jetstar Asia, operasyonlarını durdurma kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada, 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla tüm uçuşların …

İsrail-İran savaşı küresel gaz piyasasını nasıl etkiler?

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından uzmanlar, çatışmanın küresel doğal gaz piyasasına doğrudan etkisinin sınırlı kalacağını değerlendiriyor.

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

600 bin kamu işçisi için zam teklifi geldi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafı Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ilk teklifini işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) sundu.

Borsa güne sert düşüşle başladı

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi Orta Doğu’daki İran ile İsrail arasındaki saldırıların ardından güne yüzde 3,71 değer kaybederek 353,42 puan düşüşle 9.166,80 puandan başladı.

‘Fırsat kaçmasın’

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, telekomünikasyon sektörünün önümüzdeki 15 yılını şekillendirecek kritik kararların eşiğinde olduğunu vurguladı. Özellikle fiber internet altyapısı ve 5G teknolojisine geçiş süreçlerinin Türkiye’nin dijitalleşme hedefleri için hayati önem taşıdığını belirten Aksoy, bu yıl alınacak kararların 15 yıl boyunca ülkenin dijital geleceğini belirleyeceğini söyledi.