Şehitliklere ziyaretçi akını

■ İstanbul’da şehit yakınları Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Oğlunun Saraçhane’de şehit olan Ercan Kat’ın annesi Atike Yağmur, “Gece 01.30’du başından vuruldu. Hep onunla yaşıyoruz. O günleri Allah bir daha göstermesin. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın” dedi.

■ Antalya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nde 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç’ın kabrine karanfil bırakıldı.

■ Kocaeli Bağçeşme Şehitliği’nde de 15 Temmuz şehitleri için duaların edildi, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Erdoğan’ın korumasıydı

■ Darbe teşebbüsünde şehit düşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruması Mehmet Çetin, Uşak’taki mezarı başında anıldı.

■ Darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anmak için İzmir’de de tören düzenlendi. Şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

■ 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıl dönümünde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde Şehitler Abidesi’nde de anma töreni düzenlendi.

■ Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda doğum gününde şehit olan özel harekat polisi Hakan Yorulmaz’ın kabrini ziyaret etti.

Aksakallı, Halisdemir’i ziyaret etti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in, Niğde’nin Bor ilçesi Çukurkuyu beldesindeki kabrine ziyaretçi akını yaşandı. Şehidin kabrini ziyarete gelen çok sayıda vatandaş, Kuran-ı Kerim ve dua okudu.

Eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Zekai Aksakallı da şehidin kabrini ziyaret ederek dua okudu, şehidin babası Hasan Hüseyin, ağabeyi Doğan ve kardeşi Savaş Halisdemir ile görüştü.

Aksakallı, şunları kaydetti: “Bütün dünya şunu bilmeli ki bu ülkede Ömer’ler bitmez. İstiklaline aşık bir milletiz. Dışardaki ihanet şebekeleri ve içerideki uzantılarının hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını
kafalarına sokmaları lazım.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir