Sektör ve akademi Fikri Mülkiyet Hukukunu İZÜ’de tartıştı

Üniversitelerden Fikri Mülkiyet Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, büyük ilgi gördü.

Acar: Dijitalleşme ve Fikri Mülkiyet

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, dijitalleşmenin hız kazandığı günümüz dünyasında fikri mülkiyetin korunmasının önemine değindi. Acar, bu konuda şunları söyledi: “Dijitalleşmenin hızlandığı bu dönemde, fikri mülkiyet haklarının korunması oldukça zor bir hale geldi. Bu süreçte, fikri mülkiyet unsurlarının korunması giderek karmaşık hale geliyor.”

Oğurlu: Yaratıcılık ve Fikri Mülkiyet Koruması

BAUN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ise fikri mülkiyet haklarının yaratıcılığı ve üretimi doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Oğurlu şunları ifade etti: “Korunmayan yerde eser üretmek mümkün değil. Hakların çiğnenmesi, motivasyonu olumsuz etkiler.”

Durak: Fikri Mülkiyet ve Ekonomi

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, fikri mülkiyetin ekonomi ve günlük yaşamda giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Durak, markaların ve patentlerin artık şirket değerinin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Forta: Dijital Müzik ve Fikri Mülkiyet

MÜYAP Genel Koordinatörü Bülent Forta, dijitalleşmenin müzik endüstrisinde yarattığı değişime değindi. Forta, hukukun bu gelişmelere uyum sağlamasının önemine vurgu yaptı.

Ergül: Müzik Üretim Süreci ve Fikri Mülkiyet

MESAM Başkanı Recep Ergül, müzik üretim sürecinin zorluklarına dikkat çekerek, yapımcıların büyük riskler aldığını belirtti. Ergül, yapımcıların büyük yatırımlar yaparak eserleri sahneye taşıdığını ifade etti.

Related Posts

Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında ve nereli? NATO, Yusuf Dikeç’in Türkiye’yi tanıttığı bir video paylaştı!

2024 Paris Olimpiyatları’nda tek eli cebinde, özel ekipman kullanmadan atış yaparak gümüş madalya kazanan Türk atıcı Yusuf Dikeç, dünya çapında bir fenomene dönüştü. 51 yaşındaki Kahramanmaraşlı emekli jandarma astsubayı, sadece spor başarılarıyla değil, kendine özgü tavrıyla da sosyal medyada milyonların sevgisini kazandı. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), 14 Mayıs 2025’te Antalya’da düzenlenecek Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi, Yusuf Dikeç’in başrolünde olduğu bir tanıtım videosunu resmi sosyal medya hesabından paylaşarak Türkiye’nin stratejik önemine ve turistik güzelliklerine dikkat çekti. Peki, Yusuf Dikeç kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Yusuf Dikeç biyografisi ve başarıları!

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ VE TARİHLERİ 2025 || DGS başvuru kılavuzu yayımlandı mı, DGS sınavı ne zaman 2025?

2025 DGS başvuru detayları merak ediliyor. DGS başvuru ücreti kılavuzun yayınlanmasıyla belli olacak. DGS başvuruları Mayıs ayı sonunda alınmaya başlanacak. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. DGS başvuru kılavuzu yayımlandı mı, DGS sınavı ne zaman 2025? İşte DGS başvuru ücreti ve tarihleri 2025 detayları…

Altın Küre Ödülleri’ne yeni kategori

Altın Küre Ödülleri’ne yeni kategori

ASKERLİK 3 AYA MI DÜŞÜYOR? Askerlik süresi kısalıyor mu, askerlik azalıyor mu? Gözler MSB resmi açıklamasında!

‘Askerlik 3 aya düşüyor’ iddiaları bazı sosyal medya ve haber sitelerinde yer alırken, askerlik süresi kısalıyor mu? gündeme geldi. Son günlerde askerlik süresinin kısaldığına dair ortaya atılan iddialar kafa karışıklığına neden oldu. 6 ay olan zorunlu askerlik hizmetinin 3 aya inip inmeyeceği merak konusu olurken, gözler de Milli Savunma Bakanlığı (MSB) resmi açıklamasına çevrildi. 2019 yılında yapılan değişiklik ile askerlik süreleri düzenlenmişti. Resmi Gazete’de askerlik süresiyle ilgili alınan karar yayımlanmıştı. Peki, askerlik süresi kaç ay? Askerlik süresi kısalıyor mu, 3 aya mı inecek? İşte, o iddialarla ilgili bilgiler.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kaç gün kaldı? LGS sınav yerleri açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için başvurular 16 Nisan tarihinde sona erdi. 2025 yılında sınava katılacak olan ortaokul 8. sınıf öğrencileri, şimdi gözlerini sınav tarihi ve giriş belgelerine çevirmiş durumda. Peki, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kaç gün kaldı? LGS sınav yerleri açıklandı mı?