Uzmandan Uyarı Geldi: Bu 3 Altcoin Yüksek Risk Bölgesine Girdi!

Kripto para ticaretinde başarılı olmak isteyen herkes için güçlü bir risk yönetimi çerçevesi şarttır. Bu yaklaşım, son derece değişken ve hızla gelişen kripto piyasası koşullarında yatırımları korur. Bu bağlamda, yatırımcıların farklı risk yönetimi stratejileri kullanması gerekir. Kripto uzmanı Vinicius Barbosa’ya göre bu yöntemlerden biri de aşırı satın alınmış kripto paralardan kaçınmaktır. Uzman bu doğrultuda trade için yüksek risk barındıran 3 altcoin üzerinde duruyor.

Uzman: Bu 3 altcoin yüksek risk bölgesinde!

Riski yönetmeye yönelik araçların cephaneliğinde Göreceli Güç Endeksi (RSI) öne çıkar. Kripto para yatırımcıları, bir varlığın aşırı satın alındığını tespit etmek için sıklıkla RSI kullanır. Bu, bekleyen bir düşüş eğilimine işaret edebilir. Öte yandan, aşırı alınmış tokenlar, düşüş eğilimli bir piyasada ani bir fiyat artışından önce gelebilir. CoinGlass’ın 13 Ocak’taki RSI ısı haritasını üç altcoin tespit etti. Ethereum Name Service (ENS), Sui Network (SUI) ve ConstitutionDAO (PEOPLE) aşırı alım sinyalleri veriyor. Dolayısıyla yatırımcılar ve traderlar için ekstra riskler barındırıyor.

Başarısız bir deney: ConstitutionDAO (PEOPLE)

CoinMarketCap’e göre ConstitutionDAO, “başarısız tabanı” nedeniyle çözülmüş bir deney. Yine de spekülatörler, şaşırtıcı derecede olumlu kısa vadeli sonuçlarla token’ı PEOPLE’ı alıp satmaya devam etti. Üstelik PEOPLE, 24 saatlik 70,17 RSI değerinde hafif aşırı alımla güçlü bir momentum gösteriyor. ConstitutionDAO’nun tokenı basın saatine göre 0,0399 dolardan işlem görüyor. Ayrıca altcoin, gün içinde %4 düşüş yaşadı. Ancak haftalık Göreceli Güç Endeksi 85,17 oldu. Yatırımcıların, organik değer eksikliği nedeniyle PEOPLE alım satımından uzak durmalarında fayda var.

Kripto Piyasası RSI Isı Haritası: PEOPLE. Kaynak: CoinGlass

Ethereum Name Service (ENS) şu anda aşırı alım durumunda

Bu arada, Ethereum Name Service’in anlamlı bir talebe sahip olmasına rağmen ENS’den şimdilik kaçınmak gerekiyor. Bu durum, günlük ve haftalık grafiklerde sırasıyla 77 ve yaklaşık 89 puanlık aşırı alım RSI’larına dayanıyor. Yazı sırasında altcoin, son 24 saatte %8,8 düşüşle 22,99 dolardan işlem görüyordu.

Kripto Piyasası RSI Isı Haritası: ENS. Kaynak: ENS: CoinGlass

Altcoin SUI önümüzdeki hafta için yüksek riskliler arasında

Benzer şekilde Sui Network (SUI), günlük ve haftalık zaman dilimlerinde sırasıyla 75,48 ve 84,35 RSI puanı ile aşırı alım sinyali veriyor. Sui Network, yüksek ölçeklenebilirliğe sahip katman-1 çözümü ve Radix (XRD) ve MultiverX (EGLD) benzeri varlık odaklı modeliyle Web3 yatırımcılarının dikkatini çekti. Diğerlerinin aksine, SUI yakın zamanda yükselişe geçti. SUI, son 24 saatte %5,35 artışla yazı sırasında 1,27 dolardan işlem görüyordu.

Kripto Piyasası RSI Isı Haritası: ENS. Kaynak: ENS: CoinGlass

Aşırı alım sinyallerine rağmen, kripto paralar gelecekteki zayıf performans beklentilerine meydan okuyarak fiyat artışları yaşayabilir. Sonuç olarak, muhafazakâr risk yönetimi hedefleyen yatırımcıların, zararı sınırlandırmak için aşırı alım sinyalleri veren altcoin tokenleriyle işlem yapmaktan kaçınmalarında fayda vardır. Yatırımcıların kapsamlı bir araştırma yapması ve alım satım faaliyetleri üzerindeki potansiyel etkileri kavraması çok önemlidir.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir